KURAN DAKİ TEMİZLİK ANLAYIŞI
Müminler fiziksel olarak tertemiz insanlardır. Bedenleri, yedikleri yiyecekler, giydikleri giysiler, yaşadıkları ortamlar her zaman temizliği ve düzeniyle göze çarpar. Bulundukları her yeri kuran’da tarif edilen, tertemiz cennet ortamlarına benzetmeye çalışırlar.
“Bana hiçbir şeyi ortak koşma, tavaf edenler, kıyam edenler, rükua ve sücuda varanlar için evimi tertemiz tut.” (hac suresi, 26)
Cami , Allâh’a ibâdet edilen bir mekândır. Oraya, melekleri uzaklaştıran kötü koku, pislik ve çirkinlik girmemelidir. Zîrâ melekler, temizliğe ve güzel kokuya gelirler; kir, pas ve kötü kokudan rahatsız olurlar. Pislik ve fenâ koku ise şeytanla kötü cinlerin dâvetçisidir.
YÜZLERCE MÜSLÜMANIN NAMAZ KILDIĞI KUTSAL CAMİLERİMİZ
Binlerce insanın ayak bastığı camilerimiz. Hasta biri, mantarlı biri camiye girmişse, çoraplı veya çorapsız ıslak ayakla halıya basmışsa, kirli çorapla gelmişse, öksürmüşse, elini yüzünü halıya sürmüşse mutlaka cemaati hasta yapacak mikroplar, virüsler ve mantarlar bırakır. Ardından da, halılar, mikrop, virüs ve mantar üretmeye başlarlar.
Halı üzerinde bir bakteri bir günde 72, bir haftada 1 trilyon adete çıkabiliyor.. Bunlar temas ve solunum yoluyla secde eden, dua eden müminlere bulaşıyor. Onlarda, mantar, grip, tifo gibi yüzlerce hastalığa sebebiyet veriyor.
Bunlar temas ve solunum yoluyla, secde eden, dua eden cemaate bulaşır. Onlarda, enfeksiyon hastalıklarına, mantara sebebiyet verirler. Üstelik, bakteri, mikrop, mantar kaynayan halılar da kokmaya başlarlar.
Camilerimizi süpürmekle, hijyen sağlanmaz. Sadece halı üstündeki ve içindeki kıl, deri ve diğer artıklar temizlenir. Mikrop, mantar virüsler üremeye, hasta etmeye devam ederler. Koku sıkma ise, sadece kokuyu koku ile örter.
Kutsal camilerimizde temizlik için, haram olan etil alkol, kısa süreli hijyen sağlayabilen çoğu zararlı, kansorejen etkisi olan kimyasallar kullanılmaktadır. Bunların birçoğu, amonyak ve klor içerir ve birlikte kullanıldıklarında ölümcül amonyum klorür gazını oluştururlar. Amonyak, akciğerlerimiz için tehlike oluştururken, klorla karıştırıldığında da kansere yol açan bileşikleri oluşturabilmektedir. Bu kimyasallar buharlaşarak, secde eden cemaatin ellerine, ağzına ve burnuna bulaşmaktadır.
Diyanet işleri başkanlığı, cami cemaatini camilerde uyulacak görgü kuralları konusunda uyardı. cemaate yalınayak camiye gitmeyin, mantar yayarsınız” uyarısında bulundu.
HALKIMIZIN SAĞLIĞI İÇİN CAMİLERİMİZİ MUTLAKA HİJYEN VE KOKUSUZ HALE GETİRMELİYİZ.
Halkımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın bu hizmete çok ihtiyacı var. Hijyenik ortamda ve kötü kokuların olmadığı camilerde ibadet etmek, her müslümanın en doğal hakkıdır.
UYGULAMA
Btm NanoClearAG ile ortama uygulama yapılmadan önce elektrik süpürgesi ile ön temizlik yapılmalıdır. Sonra bir ULV cihazı ile spreyleme yaparak, küçük bir maliyet ve emekle camileri, , kuran kurslarını, okuma ve dinlenme salonlarını ve okulları uzun süreli antibakteriyel hale getirebilir, istenmeyen kokuları da yok edebilirsiniz.
Bir litre Btm NanoClearAG, 100 m2 lik halıyı 150-200 m2 çevreyi uzun süreli çok etkin antibakteriyel hale getirir, yeni mikro organizma oluşumlarını engeller ve kokulardan arındırır.